خجالت و کمرویی درمحیط کار جز مواردیه که درصد بسیاری از جامعه کارمندی درگیر اون هستند. این شیوه رفتاری باعث نادیده گرفتن استعداد ها و مهارت های افراد در محیط کار میشه.
خودتون فکر کنید به نظر شما کسی که نمی تونه ، خودش رو ارائه بده می تونه ، به فرد موفقی تبدیل بشه؟
کاملاٌ مشخصه که جواب این سوال، منفیه . و خجالت و کمرویی در محیط کار برای افراد، مشکلات زیادی به وجود میاره. باتوجه به این که تعداد افراد با این شیوه رفتاری کم نیستند ؛ و درصد زیادی از افراد جامعه کارمندی با کمرویی درمحیط کار ، دست وپنجه نرم میکنند . در این مقاله مدیر بیان ، تلاش کردیم با چند راهکار ساده که به صورت روزانه می تونید ، تمرین کنید . شمارو کمی از کمرویی در محیط کار ،دور کنه . پس تا انتهای مقاله با مدیربیان همراه باشید تا به کمرویی درمحیط کار غلبه کنید :
ریشه کمرویی درمحیط کار را پیدا کنید
مهمترین اقدام برای رفع کمرویی درمحیط کار اینه که ریشه خجولی گری رو پیدا کنید . شاید سوال براتون پیش بیاد که یعنی چی ؟
شما باید بدونید به سه تا سوال جواب بدید ؟
اول اینکه درمقابل چه کسانی ؟ دوم درچه مواقعی ؟ و سوم اینکه درچه مکانهایی بیشتر ، با این احساس درگیر هستین ؟
پاسخ دادن به این سه سوال کلیدی خیلی به شما کمک میکنه که ریشه کمرویی در محیط کار ، رو بدست بیارید .
برای مثال بعضی از افراد در مواجهه شدن با افرادی که در محیط کار از نظر خودشون ، سطح اطلاعاتی بیشتری دارند . و یا سمتی بالاتر از خودشون دارن . دچار کم رویی درمحیط کار میشن .
و یا حتی بعضی از افراد ، زمانی که درمحیط کار ، خوب لباس نمیپوشن . دچار خجالت میشن و سعی میکنن دیده نشن .
برای اینکه جذاب تر به نظر برسید و با این جذابیت ، کمرویی درمحیط کار رو رفع کنید ، میتونید دومقاله زیر رو مطالعه کنید :
7 اشتباه ممنوعه در روابط که خانم های جذاب هرگز انجام نمی دهند
پس اگر شما بتونید این ریشه کمرویی درمحیط کار رو پیدا کنید ، و به مرور زمان ، میتونید هم انگیزه ،بهتری داشته باشید . هم توی محیط کار بهتر بدرخشید.
اطلاعات خودتون رو بالا ببرید
این طبیعیه که وقتی ، اطلاعاتتون در مورد یک یک موضوع زیاد میشه ، درمحیط کار اعتماد به نفس بهتری پیدا میکنید . اگر ترس از صحبت
درجمع دارید دوره رایگان تقویت مهارت صحبت در جمع رو دانلود کنید .
وقتی سعی کنید درهر جمعی ابراز نظر کنید ، و اگر در مورد موضوعاتی اطلاعاتی به دست بیارید ، خود به خود کمرویی درمحیط کار ،
کم کم بهبود پیدا کنه . سعی گنید پیگیر کارها و بخش نامه و جلسات ماهانه و هفتگی محل کارتون باشید . این کار باعث میشه که همیشه اطلاعاتتتون درمورد اون جلسه ، زیاد باشه و بتونید خوب ابراز نظر کنید .
برای رفع کمرویی در محیط کارازاشتباه کردن نترسید
اغلب افرادی که دچار کمرویی درمحیط کار میشن ، فکر می کنن که هیچ موقع نباید اشباهی ازشون سربزنه . در صورتی که این تفکر کاملا اشتباهه . چون اجتناب از اشتباه یک کار نشده برای انسان .
پس برای اشتباهی که هنوز رخ نداده ، از قبل نگران نباشید . به این فکر نکنید که اگر نظر اشتباهی دادید ، دنیا تموم میشه . و از فردا هر همکاری که شمارو ببینه ، مسخره میکنه و دیگه نمیتونید توی اون ادراه یا محل کارتون سربلند کنید . چون اشتباه کردن آموزگار آدمه و آدم با این اشتباهاته که کامل میشه . پس با آغوش باز پذیرای تجربه و اشتباهات جدید باشید .
قدم های کوچک اقدامی بزرگ برای رفع کمرویی درمحیط کار
شما که در محیط کار جزو افراد خجالتی هستین ، و در جمع همکاران کم رویی شما مشخصه . سعی کنید کم کم با بعضی از همکارانتون که بیشتر در ارتباطید گفت و گویی ساده مثل احوال پرسی رو آغاز کنید. و را ه های ساده و کوچک برای حرف زدن با همکاران خودتون پیدا کنید. اگر باز کردن سر صحبت براتون سخته ، شما رو به خوندن مقاله زیر دعوت میکنم :
چطور به راحتی آب خوردن سر صحبت رو بازکنیم
در زمان ناهار با جمع همکاران خودتون ناهار خوردن رو با اونها به تنهایی ناهار خوردن ترجیح بدید . و از این جورموقعیت برای معاشرت با همکاران استفاده کنید.
وقتی خودتون رو در این موقعیت ها قرار می دید ، کم کم ترس تون از بین میره . و احساس راحتی بیشتری پیدا می کنید .
بعد از گذشت مدتی خودتون متوجه میشید ، که از خجالت و کم رویی شما کم شده و اون موقع خیلی خوشحال میشید .
از نپذیرفتن نترسید
همه دوست دارن همیشه پذیرفته بشن ، و به نوعی از رد شدن بدشون میاد و حس خوبی ندارند . به خاطر این حس هست که ، بعضی افراد از نه شنیدن و پذیرفته نشدن میترسن .
این حالت ممکنه برای هرفردی اتفاق بیفته . و متاسفانه افراد خجول ، بیشترین صدمه روحی از این ردشدن میخورن . چون این افراد فکر میکنن ، نه گفتن دیگران ، نفی تمام توانمندی های اوناست و حس ارزشمندی خودشون رو ازدست میدن .
پس باید به این موضوع آگاه باشید که ، این نه شنیدن اصلا ربطی به شخصیت شما نداره . و فردی که نه میگه ، نه به پیشنهاد شماست ، نه اینکه نه به خودشما باشه .
چون ممکنه همکار شما ، اون لحظه اصلا توی حالت روحی مناسبی نباشه ، یا یه مشکل شخصی براش پیش اومده باشه . پس شما رفتارش رو اصلا به خودتون نگیرید ، و همچنان برای رابطه های کاری جدید تلاش کنید .
هرنه ای که میشنوید ، شمارو قوی تر میکنه و این قدرت باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشه. اگه تمایل دارید اعتماد به نفستون افزایش پیدا کنه پیشنهاد ما خوندن مقاله زیر هست :
15 راهکار کاربردی و ساده برای افزایش و تقویت اعتماد به نفس
برای رفع کمرویی در محیط کار اصلا مقایسه نکنید
کلا مقایسه کردن فقط باعث ناامیدی شما میشه. شما وقتی که خودتون رو با همکار با تجربه تر، مقایسه میکنید ، به توانایی ها تون توهین میکنید . چون در هسته وجودی هرکسی ، یک سری ویژگی ها وجود داره که اون رو ازبقیه متمایز میکنه . وقتی این ویژگی ها رو ببینید خود به خود بر کمرویی درمحیط کار غلبه میکنید .
اجازه ندید این قیاس های ذهنی و الکی اعتماد به نفستون رو کم کنه . و از این به بعد به جای مثایه خودتون با بقیه همکاران ، عملکرد امروزتون رو با دیروزتون مقایسه کنید . که این کار باعث پیشرفتتون بشه .
شما باید به این نکته توجه کنید که هرکسی برای جایگاهی که در اون قرار داره ، و تخصصی که بدست آورده سال ها زحمت کشیده . و درست نیست که ما خودمون رو با اون فرد مقایسه کنیم . و از اینکه مااون مهارت را نداریم خجالت زده بشیم .
چون که ما هم مهارتهایی داریم که اگر کشفشون کنیم بدون شک ، باعث تحسین بقیه میشه .
باید بدونید که نظر شما هرچقدر در محیط کاری کوچک و کم اهمیت باشد، تاثیر خودش رو دارد. به هرحال شما عضوی از اون سیستم هستین . و به صورت مستقیم و غیر مستقیم به اجرای کار کمک می کنید.
ازهمکار منفی دوری کنید
در راهکار های بالا شما رو تشویق کردیم که برای رفع کمرویی درمحیط کار ، با همکارانتون ارتباط برقرار کنید . و سعی کنید موقعیت ها و تجربه های جدید برای خودتون ایجاد کنید . اما دراینجا میخوام بگم به همون اندازه که ارتباط جدید تجربه جدید ، برای شما داره . به همون اندازه همکار منفی و حاشیه ساز میتونه ، مشکل ساز برای شما باشه . و نه تنها کمکی به رفع کمرویی درمحیط کار نمیکنه ، بلکه این مسئله رو برای شما بدترهم میکنه .
از همکارانی که شما رو تخریب می کنن ، مسخره می کنن و به شما انرژی منفی میدن ، به شدت دوری کنید . و رابطه خودتون رو در حد کار حفظ کنید. چون این افراد باعث میشن شما در حاشیه کار قرار بگیرید . و اعتماد به نفس شما پایین بیاد ، درنتیجه اعتماد به نفس پایین از شما فردی خجالتی در محیط کار می سازه.
برای رفع کمرویی درمحیط کار هوش کلامی را افزایش دهید
شما باید بتونید دایره واژگانی خودتون رو افزایش بدید ، و این امر فقط با تقویت هوش کلامی میسره . چوت افزایش هوش کلامی باعث میشه خود به خود کمرویی درمحیط کار ، کم بشه .
اگه دوست دارید هوش کلامی را تقویت کنید مقاله زیر به شما توصیه میشه :
چرا افرادی که هوش کلامی دارند درکسب و کار موفق اند
هوش کلامی باعث میشه کلمات رو درست استفاده کنید ، و ترکیب درست کلمات باعث جذابیت کلامی شما میشه . و این جذابیت باعث میشه ، اعتماد به نفستون بالاتر بره و خجالت درشما کمرنگ و کمرنگ تر بشه .
سعی کنید واضح و شفاف حرف بزنید
وقتی شفاف و شمرده صحبت می کنین، به ترس ناشی از کم رویی خودتون غلبه می کنید. با تمرین کردنه که به مرور زمان ، توی زمینه ای استاد میشید . چون جذاب صحبت کردن ، باعث رفع کمرویی شما درمحیط کار میشه . و اما یک تمرین برای بهتر کردن صدا ، میتونه ضبط صدای خودتون باشه . اگه دوست دارید از ضبط صدای خودتون لذت ببرید مقاله زیر به شما توصیه میشه :
9 ترفند طلایی برای بهتر کردن کیفیت صدا در ویس گوشی
با این کار متوجه میشید که به مرور زمان از استرس تون موقع صحبت کردن کم میشه . در نتیجه وقتی می تونید خوب صحبت کنید ، کمرویی درمحیط کار براتون کمتر میشه . اعتماد به نفس شما بالا میره ، و در ادامه میتونید، در جلسات کاری با صدای رسا و بیانی شفاف ایده های خود را بیان کنید. بدون اینکه خجالت بکشید.
موفقیت خودرا تصور کنید
شنیدید که میگن ؛ مغر فرق بین دروغ و راست رو متوجه نمیشه . مغز ما هرچیزی که واردش بشه رو پردازش میکنه ، واصلا به اینکه واقعیت داره یانه توجهی نمیکنه .
شاید اینقدر خودتون و آدمهای اطرافتون گفتن که خجالتی هستید . باورتون شده که واقعا کمروهستید . درصورتی که شاید واقعا این طر نباشه . بزارید یک مثال براتون بزنم :
یک فرد رو تصور کنید که میخواد بره جلوی جمعی و چند کلمه ای صحبت کنه ، و قبل از این حرف زدن هیچ تجربه سخنرانی جلوی جمع رو نداشته . این فرد دوتا باور قبل از سخنرانی میتونه داشته باشه :
- اول : اینکه بترسه و از صحبت جلوی جمع یک تابوی وحشتناک توی ذهنش درست کنه و بگه اگه خراب کنم چی ؟ اگه حرفام ازیادم بره چی ؟ اگه مسخرم کنن چی ؟ و…
- دوم : این اشتباهات رو بپذیره و یه باور متفاوت به مغزش بده ، و اون اینکه من نه تنها نمی ترسم حتی خیلی شور و شوق دارم که زودتر برم و حرف بزنم و میبینی که چقدر از حرف زدن من خوششون میاد و…
حالا شما خودتون قضاوت کنید ؛ کدوم یک از تصویرسازی های بالا بهتر به شما کمک میکنه که کمرویی درمحیط کار رو از بین ببرید ؟
شما با تزریق تصویر های مثبت و موفقیت آمیز به ذهنتون ، ذهن رو آماده تر میکنید که توی این شرایط حداکثر تواناییش رو به کار بگیره و شما رو سربلند کنه . و میبینید که همین تصویرسازی گوچک چه دستاوردهای بینظیری برای شما به همراه داره .
برای رفع کمرویی درمحیط کار اهمال کار نباشید
تعلل کردن و دست دست کردن هیچ مشکلی رو حل نمیکنه ، هیچ موقع منتظر نمونید که بهترین شرایط براتون پیش بیاد و اون موقع خجالتی بودن رو کنار بگزارید . چون اون موقع هیچ وقت اتفاق نمیفته . پس به جاش سعی کنید اقدام گر بهتری باشید .
یکی از چیزهایی که باعث خجولی شما میشه ، همین تنبلیه . این قدر یک کار رو کش میدید که تبدیل به یک تابوی بزرگ میشه ، که هرموقع بهش فکر هم میکنید میترسید .
مثلا یک کارمند میخواد از مافوقش درخواست یک وام بکنه : اگه همون روز که این خواسته رو داره ، مطرح کنه خیلی انجامش براش راحت تره ، تا اینکه هی امروز و فردا کنه . هردفعه که میخواد بره و موضوع رو بگه ، یه ندای درونی بهش میگه نه بزار واسه فردا و حتی ممکنه تا یک قدمی اتاق مافوقش بره ولی دوباره برگرده . چون امکان رد شدن درخواستش اون رو کمرو و خجالتی میکنه .
همون طور که اشاره کردیم وقتی شما درخواستی داشتید ، و توسط کسی رد شد . هیچ چیز از ارزشهای شما کم نمیشه ، و این ردشدن در واقع رد شدن پیشنهاد شماست ، نه ردشدن خود شما .
پس نزارید این مسائل ، باعث اهمال کاری و تنبلی شما بشه .