در این مقاله میخواهم شما را با سه تفاوت مهم یک فرد با اعتماد به نفس از یک فرد خودشیفته آشنا کنم. پس تا پایان این مقاله با من همراه باشید تا شما از شر ویژگی های یک فرد خودشیفته رهایی پیدا کنید.
یک فرد خودشیفته تهی از اعتماد به نفس است
از مشخصات اختلال شخصیت خودشیفته این است که اینگونه افراد، تصویری اغراق آمیز و تحریف شده از خود در ذهن دارند.
و ضمن داشتن احساس کاذب اعتماد به نفس و مهم دانستن خود، نیازمند توجه و تحسین بیش از حد از جانب دیگران هستند.
افراد خودشیفته فکر می کنند، که اعتمادبه نفس بالایی دارند. در صورتی که اصلا این طور نیست، این افراد از کمبود اعتمادبه نفس رنج
می برند. و قضیه اینجا جالب می شود که در گام اول نمی پذیرند که یک فرد خودشیفته هستند.
خوب است بدانیدکه پشت نقاب اعتماد به نفس بیش از حد افراد خودشیفته، یک عزت نفس شکننده وجود دارد که با کوچکترین انتقاد
می شکند.
فرد خودشیفته در صورت دریافت نکردن آن میزان محبت و توجهی که خود را شایسته آن میدانند، مأیوس و ناراحت میشوند. اما باز هم نمی پذیرند که خودشیفتگی یک بیماری است. و همچنین ممکن است یه این نتیجه برسد که در روابطتش با دیگران ، دیگر برایش
رضایت بخش نیست.اگرچه دیگر افراد نیز از بودن در کنار یک فرد خودشیفته لذت نمیبرند.
یک فرد خودشیفته حقوق دیگران برایش مهم نیست
یک فرد خودشیفته، دچار یک نوعی بیماری به اسم نارسیسم یا همان (اختلال شخصیت خودشیفته ) می شود. وضعیتی است که فرد هیچ اهمیتی برای رفتارش در قبال دیگران و اشتباه و احساسات بقیه قائل نیست، و حقوق دیگران را رعایت نمیکند. نوعی اختلال شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم میپندارد و به گونهای غلوّآمیز احساس توانایی و لیاقت میکند.
این بیماران مرکز دنیای خود بوده، از هر جهت فکر می کنند ویژه هستند.خود را برتر از دیگران میدانند و از دیگران انتظار احترام و تحسین دارند. هنگامی که خود آنان و جهان اطرافشان نمیتوانند انتظارات غیرواقع گرایانه و ناممکن آنان را برآورده سازند، بهطور شایع دچار ناامیدی میشوند.
و حتی گاهی اوقات در قبال اشتباهات خودشان، نه تنها عذر خواهی نمی کند ،بلکه جوری رفتار می کند که دیگران گویا طلبکار او هستند. افراد خودشیفته هیچ نشانی از اضطراب و افسردگی از خود نشان نمیدهند، که این دقیقاً با وضعیت آنها در تناقض است.
یک فرد خودشیفته پر از کمبود و خلاء است
به ظاهر طوری نمایش می دهند که بعضی از افراد که آنها را نمی شناسند، آرزوی ارتباط با آنها را دارند،اما وقتی که کمی آشنایی پیدا
می کنند ، از هر راهی استفاده می کنند که خودشان را از آن فرد خودشیفته دور کنند.
احساس برتری یک فرد خودشیفته مانند بادکنکی است که اگر تقدیر و تحسین مداوم نباشد به تدریج بادش خالی می شود. تعریف های متداول و گاه گاه کافی نیست، افراد خودشیفته برای منیت خود به غذای مداوم احتیاج دارند، بنابراین خود را با افرادی احاطه می کنند که مایل به گردن نهادن به تأیید همیشگی آنها هستند. روابط این افراد بسیار یک طرفه است و همیشه حول شخص خودشیفته می گردد و نه برعکس. و چنانچه توجه و ستایش مداوم از سوی طرف مقابل قطع شود یا کاهش یابد، فرد خودشیفته با آن به عنوان خیانت تلقی می کند.
اشخاص خودشیفته هر وقت با کسی روبرو می شوند که به نظر می رسد دارای ویژگی هایی است که خودشان ندارند ( به ویژه اعتماد به نفس و محبوبیت ) احساس خطر می کنند. آنها همچنین به شدت نسبت به افرادی که به آنها احترام نمی گذارند یا به هر طریقی آنها را به چالش می کشند احساس خطر می کنند.چون می ترسند که این پرده پوشالی و ساختگی کنار رود و کمبود و خلا شان آشکار شود.
درمان یک فرد خودشیفته
اما با این ویژگی هایی که در بالا برشمردیم، مسلما هیچ کس دوست ندارد که خودشیفته باشد. اما راه درمان چیست؟
درمان اختلال شخصیت خودشیفتگی دشوار است. زیرا افراد مبتلا به این اختلال فکر نمی کنند مشکلی داشته باشند و تمایل دارند همه افراد را مقصر بدانند. و خودشان را بی عیب و نقص می دانند.
اولین گام
برای درمان این مسئله که فرد خودشیفته بپذیرد که این اختلال شخصیتی را دارد.خود اولین گام درمانش است.رفتارهای هر فردی، نتیجه خاصی به دنبال دارد و میتواند نتیجه خوب باشد یا بد. برای اینکه متوجه شوید رفتارها یا حرفهایتان چه تاثیری بر روی دیگران میگذارد، لازم است به پیامدها و نتیجه رفتارهایتان توجه کنید و ببینید در مقابل رفتارتان، پاداش دریافت میکنید یا تنبیه. این بررسیها به شما کمک میکند تا متوجه شوید رفتارتان درست است یا نیاز به اصلاح دارد.
دومین گام
این جمله که هیچ کس کامل نیست، واقعا درست است و حقیقت دارد. همه افراد در کنار نقاط قوت خود، نقاط ضعف نیز دارند اما این نقاط ضعف به معنی بیازش بودن یا ضعیف بودنشان نیست، بلکه طبیعت انسان است که اشتباهات و نقاط ضعف نیز داشته باشد. رفتارها و خصوصیاتتان را بررسی کرده و سعی کنید اشتباهاتتان را پیدا کنید. به مرور زمان با کار کردن بر روی خود به کمک یک فرد مورد اعتماد، سعی کنید این نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کنید و شخصیتتان را رشد دهید.
دوست داری همین الان مقاله و پادکست رایگان افزایش اعتمادبه نفس و عملگرایی رو ببینی
آره همین الان میخوام بخونم مقاله رو