قدم به قدم تا تسلط بر مهارت گوش دادن فعال برای ارتباط بهتر

قدم به قدم تا گوش دادن فعال

هنر خوب گوش دادن، یکی از مهارت هایی هست که موجب میشه، سرعت ما در راه رسیدن به موفقیت به طور حیرت انگیزی افزایش پیدا کنه. چرا که دیگران میزان علاقه و اعتمادشون نسبت به ما بیشتر می شه. و همین، برای رسیدن به موفقیت تا حد زیادی کافیه.

همین طور  قدم به قدم برای گوش دادن فعال به  ، یکی از موارد مهم در زمینه فن بیانه. پس برای اینکه به مهارت قدم به قدم برای گوش دادن فعال به  رو یاد بگیرید، این مقاله رو تاانتها دنبال کنید.

گوش دادن فعال و موثر چیست؟

درمراحل قدم به قدم برای گوش دادن فعال به، یعنی با تمرکز کامل و با تمام حواس در حال شنیدن حرف های  باشیم. نه اینکه صرفاً با گوش های خود آنها را بشنویم. پس بین گوش دادن با شنیدن تفاوت های زیادی وجود داره.

دقت داشته باشین که چه بخواید و چه نخواید. ، زمانی که با تمرکز نسبت به حرف‌های  ، خودتون توجه نشون میدید.متوجه میشید و ممکنه این مطلب را به حساب عدم علاقه شما نسبت ، به حرف‌های خودش بزاره.

و به همین دلیله که  توی گوش دادن فعال باید تمام ذهن شما را درگیر حرف های مخاطب باشه، و سعی کنین پیام های کلامی و غیرکلامی اون رو همزمان و به درستی دریافت کنید.

ویژگی مردان ایده آل از دید خانم ها شنونده بودنتفاوت گوش دادن (گوش دادن فعال) با شنیدن

تفاوت گوش دادن و شنیدن رو این طور میتونم بهتون بگم ، که وقتی ارتعاش هوا که توسط حنجره تولید میشه ، به گوش میرسه ، صدا شنیده میشه . اما زمانی که  این صدا ها توسط مغر تجزیه و تحلیل میشه و خوب متوجه میشیم ، که طرف مقابل چی گفته. و به طبع بهترین راه حل رو به مخاطب میدید.

شنیدن یعنی همان درک صداهای ایجاد شده، اما گوش کردن نیاز به توجه و تمرکز داره. و از سایر حواس نیز استفاده می‌شه پس گوش دادن یعنی توجه و تمرکز عمیق به سخنان مخاطب.

فواید گوش گردن فعال

گوش دادن موثراونقدر اهمیت داره، که هر چقدر درباره آن کتاب و مقاله خوانده بشه، باز هم کمه در واقع یکی از آسون ترین روش ها برای برقراری ارتباط موثر گوش دادن فعال و موثره. در ایجاد ارتباط موثر با اطرافیان نیاز به یادگیری و تقویت چند مهارت داریم که از جمله مهم ترین اون مهارت ها ، تقویت مهارت خوب گوش دادنه.

میخوام به لیستی از مهم ترین مزیت های گوش دادن بپردازیم :

  •  گوش دادن یعنی احترام به طرف مقابل
  •  گوش دادن، دانش شما را افزایش می‌ده
  •  ایده های جدید به ذهنتون میرسن
  • مطالب جدید یاد می گیرین
  • با گوش دادن بهترن راه حل رو برای مسئله طرف مقابل پیدا میکنین

حالا بریم سراغ اینکه گامهای گوش دادن فعال چی هستند؟

گامهای گوش دادن فعال

رابطه چشمی برقرار کنید

قدم به قدم تا تسلط برگوش دادن فعال (ارتباط چشمی)رابطه چشمی درست باعث میشه این حس رو به مخاطب بده که دارید کاملا بهش توجه میکنید. رابطه چشمی حس خوبی رو به اسم ارزشمندبودن بهش انتقال پیدا میکنه.تماس چشمی بیانگر احترام و توجه شما به مخاطبتونه.

برای بهتر شدن ارتباط چشمی باید ، ارتباط چشمی باید 2تا5ثانیه طول بکشد و بعد از این تایم به مدت اتا2 ثانیه به چیزی دیگه نگاه کنید. و همین روال رو دوباره تکرار کنید.

حالت چهره طبیعی داشته باشید

هنگامی که پیام و حرف های مخاطب شاده ، یک لبخند بسیار عالیه. وقتی که پیامش جدیه، شماهم جدی برخورد کنید و رسمی باشید.

موقعی که نگران و مضطربه، نگاهی صبورانه و همدلانه داشته باشید.حالت چهره هیچ موقع دروغ نمیگه ، پس توجه داشته باشید که حالت چهرتون صادق باشه و فیلم بازی نکنید.

تکان دادن سر یک نمونه خوب گوش دادن فعال

یکی از موارد تعامل درست ، تکون دادن سرهست. شما اگر میخواید به طرف مقابل یک حس ارزشمند بدید، به علامت تصدیق حرف هاش سرتون رو تکون بدید .این طور این حس ارزشمندی رو بهش انتقال میدید، و حرفهاش رو تصدیق میکنید.

زمانی که گوینده در حال صحبته، شما با بالا و پایین آوردن سر خودتون به اون این پیغام را می دید که، موافق حرفات هستم .و مشتاقم ادامه اونرو بشنوم. همینطور تلاش بکنیدمابین حرفهاش، از کلمات کوتاهی مانند:« موافقم، دقیقاً، اوهوم، درسته و…» استفاد بکنید.

 یکی از شرطهای گوش دادن فعال ،زود قضاوت نکنید

قدم به قدم تا تسلط بر گوش دادن فعالبرای این که بدن انسان بتونه یک کار را به صورت کامل انجام بده احتیاج به توجه و تمرکز داره. چنانچه میخواید گوش بدید،فقط گوش بدید! بنابراین در آن واحد تنها میتونید یکی از این کارها را به صورت فعال و مؤثر انجام بدید:گوش دادن یا قضاوت کردن و یا پاسخ دادن.

حالا شما کدوم رو انتخاب میکنید ؟

تحلیل حرف های طرف مقابل، ارائه راهکار یا آماده کردن پاسخی که قراره به اون بدید روفعلاً کنار بزارید. پس اول کل پیام گوینده را گوش بدید، و بعد اونرو  ،تجزیه و تحلیل کنید و یک پاسخ آماده کنید.

 برای گوش دادن فعال اجازه دهید صحبت طرف مقابل کامل شود

یکی از ضعف هایی که بیشتر افراد در برقراری رابطه کلامی از آن متضرر میشن تغيير سریع موضوع ها مورد گفت و گو و قطع کردن صحبت طرف مقابله. بنابراین برای جلوگیری از این مورد تا زمانی که حرف شخص در مورد مسئله قبلی به آخر نرسیده ،از پرسیدن سوال جدید و قطع کردن حرفش دوری کنید.

سوال هوشمندانه بپرسید

قدم به قدم تا تسلط بر گوش دادن فعالسؤال پرسیدن بخش مهمی از فرآیند خوب گوش دادنه. و باعث می شه درک درستی از مکالمه با شنونده بدست بیارید. و ابهامات خودتون رو برطرف کنید. هیچوقت حین صحبت  طرف مقابل سؤال نپرسید. سوالات و ابهامات خودتون رو یادداشت کنید.و زمانی که حرفهاش تموم شد اون سوال رو مطرح کنید.

چنانچه سوال های خودتون رودقیق و هوشمندانه بپرسید میتونید اطلاعات زيادي از شنونده صحبت هاتون بدست آورید. سوال کردن علاوه بر اونکه باعث میشه اطلاعات شما از موضوع گفت و گو افزایش پیدا کنه و به ادراک دقیق تری برسین، به طرف مقابل نشان می ده که در طور گفت و گو به حرفهاش توجه داشتید و کلی از ارتباط با شما لذت میبره.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اگه دوست داری اعتماد به نفس و عملگرایی خودت رو بیشتر کنی،این مقاله رایگان رو از دست نده

محبوب ترین مقالات

اگه دوست داری اعتماد به نفس و عملگرایی خودت رو بیشتر کنی،این مقاله رایگان رو از دست نده

فهرست