5 گام کاربردی و ساده برای عذرخواهی صحیح و اثربخش

عذرخواهی اثربخش

هممون گاهی رفتاریا کار اشتباهی انجام می دیم که باعث دلخوری دوست یا خانواده و نزدیکانمان می شه. و مجبور به عذرخواهی می شویم. اما ممکنه، شیوه درست عذرخواهی اثربخش رو ندونیم و فقط از واژه هایی مثل  «ببخشید»، «متأسفم» استفاده کنیم . اما بی خبر از اینکه  با این واژه ها نمی تونیم آسیبی را که به طرف مقابل ، وارد کرده ایم رو رفع کنیم بنابراین باید روش صحیح عذر خواهی اثربخش رو بدونیم و درست اون  رو بکار بریم ؛  برای اینکه گام به گام عذرخواهی اثر بخش رو یاد بگیرید ، مقاله مدیر بیان رو تا انتها دنبال کنید.

اولین گام عذرخواهی اثربخش رعایت اعتدال

عذرخواهی اثر بخش یک هنر رفتاریه . که نه باید اونقدر زیاد باشه که به عزت نفستون لطمه بزنه ، و نه اونقدر در عذرخواهی کردن ، کوتاهی کنید . که بقیه از شما به خاطر این کوتاهی کردن ،دلگیر بشن .

افرادی هستند که مدام به خاطر کارهای کرده و نکرده خودشون ، عذرخواهی میکنن . این عمل باعث میشه ، که هم اون فرد دیگه خودش رو قابل ارزش نمیدونه و هم اینکه این اجازه رو به طرف مقابل میده که بعدا به خاطر یک کار خطا که مقصر اصلی طرف مقابلشه هم عذر خواهی کنه. و این بشه یک جور باج دادن به طرف ، و احساس کنه که همیشه حق با اونه و اصلا عذرخواهی نمیکنه.

از جهتی هم عکس این مسئله صادقه ، که هیچ موقع تمام تقصیر رو هم به گردن اون فردی که عذر خواهی میکنه نندازید . چون کسی که درواقع برای عذرخواهی کردن پیش قدم میشه .یه جور بزرگی خودش رو اثبات میکنه . پس طرف مقابلش هم باید گوشه از تقصیر کار رو برعهده بگیره و اونم پذیرای عذرخواهی باشه و  جبران کنه.

پس میشه گفت عذرخواهی اثربخش یک جور هنره . که باید برای اثرگزاری حد اعتدال رو رعابت کرد.

گام دوم عذرخواهی اثر بخش ابزار ندامت مفصل

 

عذرخواهی اثربخش

درعذر خواهی فقط نگید معذرت میخوام و متاسفم. به جاش دلیل  ابراز ندامت رو به طرفتون بگید.

به عنوان مثال، میشه گفت:”من متاسفم که دیروز به شما پرخاش کردم. احساس خجالت و شرمساری را از طریق نحوه عمل من احساس می کنی.” کلمات شما باید صادق و معتبر باشن. با خودتون و با شخص دیگه روراست باشید، چرا که می خواید عذرخواهی کنید. و دلیل آزردگی رو بیان کنید. نه فقط به چند کلمه کلیشه ای اکتفا کنید.

هر زمان که انگیزه و هدف ناخوشایندی دارید، عذرخواهی نکنید، یا اگه عذرخواهی رو به عنوان یک وسیله ای برای پایان دادن به قائله بدونید، هیچ وقت عذرخواهیتون ،درست و  مثمر ثمر نخواهد شد. پس بدون غرض و از صمیم قلب پشمیمونی خودتون رو بیان کنید.

گام سوم عذرخواهی اثربخش پذیرش مسئولیت

مسئولیت اعمال یا رفتارتون رو بپذیرید و اذعان کنید که آگاه هستید چه کاری انجام دادید. در اینجا، شما باید با فردی که از شما دلگیره،  همدردی کنید و نشون بدین که متوجه شدید که احساساتش رو چطوری متشنج کردین . خودتون رو جای اون شخص قرار بدید ، که اگر شخص دیگه ای این کار رو با شما میکرد ، چه حسی داشتید . اینطور باعث میشه بهتر و اثربخش تر باهاش همدردی کنید و از دلش درارید.

به عنوان مثال :

میدونم چطور با اون حرکتم باعث ناراحتی شما شدم. اما باور کنید منظوری از این کار نداشتم ، شما بزاریدش به حساب کم تجربگی . باور کنید خودم هم بعدش با خودم فکر کردم که این چه رفتاری بود و…

حالا شما هم میتونید یک سری جملاتی که احساس میکنید برای شما بهتره رو استفاده کنید و مطمئن باشید ، همه آدمها ازاینکه کسی مسئولیت کار و رفتارش رو برعهده بگیره ناراحت نمیشن.

الته این نکته حائز اهمیته که بین پذیرش مسئولیت و پذیرش بیش از حد مسئولیت خیلی تفاوت وجود داره. و شما نباید برای اینکه عذرخواهی اثربخشی داشته باشید  تمام تقصیر ها رو گردن خودتون بندازید . و میتونید با راعایت احترام و آرامش به طرفتون هم گوشزد کنید که اونم متوجه بشه که برای ایجاد این دلخوری تقصیری داشته . و مقداری هم  اون بتونه جبران کنه.

گام چهارم عذرخواهی اثربخش  جبران کردن واقعی

 

عذرخواهی اثربخش

وعده الکی ندید. واقعا اگر پشیمونید برای جبران کردن نشون بدید که آماده اید.

«من متوجه شدم که اشتباه کردم و توانایی شما رو برای برگزاری جلسه سمینار دست کم گرفتم. من می خوام شما جلسه فردا را رهبری کنید تا مهارت های خودتون رو نشون بدید.»

<من متوجه شدم که شما از اون رفتار من دلگیر شدید . و بعد که با خودم فکر کردم  و خیلی ناراحت شدم که اون حرف رو به شما زدم ، حالا واقعا برای اینکه از دل شما درآد حاضرم جلوی بقیه هم ازشما معذرت خواهی کنم.>

برای بهترشدن حرف زدن مقاله چطور خوش سر وزبان باشیم رو مطالعه کنید.

و مثالهایی از این دست باعث میشه نه تنها اون فرد ازشما نخواد که براش جبران کنید حتی شاید رابطه تون هم بهتر بشه . چون اون فرد فکر میکنه که واقعا شما از ته دل پشیمون هستید و الان که دارید برای جبرانش هم اقدام  می کنید .بعیده که از ناراحتیش کم نشه و حس بهتری پیدا نکنه.

گام پنجم دادن اطمینان خاطردرعذرخواهی اثربخش

 

عذرخواهی اثربخش

آخرین باری هست  که شما این عمل یا رفتار رو انجام دادید و تکرارش نمیکنید. این مرحله مهمه ، چون به شخص اطمینان میدین که قصد تغییر رفتارتون رو دارید. و این بار مثل گذشته نیست . چون بعضی از افراد یک کار اشتباهی انجام میدن و بعدش عذرخواهی میکنن ،ولی بازم همون رفتار همیشگی.

خودشما در برخورد با اینجور آدمایی چه حسی بهشون دارید؟

شما باید اگر میخواید عذرخواهیتون موردپذیرش قرار بگیره و حتی رابطتتون از قبل هم بهتر بشه باید به اون فرد متعهد بشید که این اطمینان خاطر رو درش به وجود بیارید که این کار تکرار نمیشه و حتی به خودتون و طرف مقالبتون بگید اگر تکرار شد این کار رو میکنم( کاری که اصلا دوست ندارید اتفاق بیفته) . و پلهای پشت سر رو خراب کنید برای برنگشتن به اون رفتار نادرست.

نکات تکمیلی عذرخواهی اثربخش

هنگام عذرخواهی اطمینان حاصل کنید که با خودتون رو راست هستید.

تعادل خوبی بین مسئولیت کامل و مسئولیت بیش از حد وجود داره.

انتظار نداشته باشید فراموشی فوری رخ بده! و همه چیز رو فراموش کنه بلکه شاید یک مدتی باید بهش زمان داد.تا بهبود پیدا کنه و اون رو عجولانه تحت فشار قرار ندید.

به یاد داشته باشید که ممکنه فرد مقابل اون لحظه آماده نباشه که آنچه اتفاق افتاده  رو ببخشه.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اگه دوست داری اعتماد به نفس و عملگرایی خودت رو بیشتر کنی،این مقاله رایگان رو از دست نده

محبوب ترین مقالات

اگه دوست داری اعتماد به نفس و عملگرایی خودت رو بیشتر کنی،این مقاله رایگان رو از دست نده

فهرست